Santiago

CAMINO PRIMITIVO - DAGBOG

SANTIAGO DE

COMPOSTELA

DAGBOG - DAG 1 OG DAG 2 - SANTIAGO DE COMPOSTELA

 

 

Det er som naevent 4. gang jeg nu er i Santiago Compostela.

 

Dagen idag har jeg blandt andet brugt til at faa opdateret min hjemmeside ved at gå paa det lokale bibliotek da det aabne kl. 10.00 og sad der i ca. 3 timer og fik styr paa opdateringen. Det er jo dels gratis at laane PC paa biblioteket ogsaa for udlaendinge. I oevrigt havde de ret mange og der var faktisk mange unge mennesker, der sad ved PC'erne. Jeg blev ikke helt faerdig, da min tid var udloebet (3 timer) og sidder nu paa en Internetcafe i den gamle bydel og laegger den sidste tekst ind til dato.

 

Jeg har taenkt mig her kl. 19.00 at gaa til messe i Katedralen og bagefter gaa ud at spise.

 

Der er opfoert en Kulturby (Ciodad de la Cultura Galicia) - Kulturcenter lidt uden for byen i en forstad ca. 3 km , hvor en amerikaner Peter Eisman har været arkitekt for byggeriet og designet bygningerne, der godt nok er meget futuristiske, men en fantastisk arkitektur.

 

Søndag formiddag gik jeg ud til kulturbyen for at besøge den. Det var godt nok en tur - op ad bakke i fysisk forstand, da de over 100.000 m2 bygninger ligger på en bakkeskråning uden for byen. Vejret var som sædvanligt lunefuldt, fugtigt med småregn ind i mellem. Jeg var det ca. kl. 10.00 og der var vel i alt 15 mennesker fordelt på området. Så man kan ikke sige, at der just var overraendt på den tid af søndagen.

 

I bygningerne er der blibliotek (lidt tomt på hylderne !!!!) det lokale provins arkiv med bøger og skrifter helt tilbage til middelalderen. Et stort konference center, et stort udstillings center og nogle store undervisningslokaler bestemt for fremtidsforskning.

 

Men som næsten altid i spanske infrastrukturprojektet, så løber man tør for penge, så også her står der halv-

færdige kontruktioner og anlægsarbejder mellem det færdige. Det er en skam, at det ikke er helt færdigt.

 

Efter besøget i Kulturbyen gik jeg tilbage til den gamle bydel i Santiago for at deltage i søndagens pilgrims messe, der starter kl. 12.00. Men denne søndag var det Pinsesøndag og der var en helt anden messe end de øvrige gange jeg har været til messe i Katedralen.

 

Messen blev forrettet af ærkebiskopen af Santiago, og katedralen var stuvende fuld til mere end sidste ståplads. Jeg har aldrig set så mange mennesker i Katedralen. Og jeg har heller ikke set så mange præster og andre forrette gudstjenesten og den efterfølgende nadver.

 

Da processionen med ærkebiskopen gik ud af katedralen klappede de tilstedeværende.

 

Den resterende del af dagen gik med at "hænge ud" og få lidt at spise og drikke og mødes med de medpil-

grimme der som endnu ikke var rejst eller vandret fra Santiago.

 

Gik tidlig i seng den aften.

 

 

 

DAGENS BILLEDER

Copyright © All Rights Reserved